به آموزشگاه زراعت یار خوش آمدید.

سبد (0)

آموزش کاشت خیار

مراحل آموزش کاشت خیار

آموزش کاشت خیار شامل سه مرحله می باشد:آموزش آماده سازی خاک برای کاشت خیارآموزش کاشت خیارآموزش داشت و برداشت خیار

خیار، از جمله گیاهانی است که طول دوره ی رشد کوتاه  و بالاترین عملکرد را دارد و برای افراد تازه کار، انتخاب مناسبی است. پس در این مقاله چگونگی تولید خیار خوشمزه  را در باغتان یاد بگیرید.

بخش 1

آموزش آماده سازی خاک برای کاشت خیار

    1. آموزش کاشت خيار مرحله1
      1

      منتظر بمانید تا خاک برای کاشت خیار گرم شود. خیارها به درجه حرارت سرد، بسیار حساس هستند  سرمازدگی  آنها را از بین می برد. 
      • بطور کلی، بسته به منطقه ای که در آن زندگی می کنید و زمانی که آب و هوا شروع به گرم شدن می کند،  خیار ها را در اردیبهشت یا فروردین ماه بکارید. یک روش دیگر برای تعیین زمان کاشت خیار، در نظر گرفتن تاریخ آخرین یخبندان است. برای اطمینان بیشتر، حداقل دو هفته پس ازتاریخ آخرین یخبندان، صبر کنید.
      • دمای خاک  حداقل باید 65 درجه فارنهایت (18 درجه سانتیگراد) باشد. توجه داشته باشید که دمای خاک می تواند کمی سردتر از دمای هوا باشد.
       
    2. آموزش کاشت خيار مرحله2
      2

      یک مکان آفتابی را انتخاب کنید. خیار،  زمانی  که  در تمام مراحل رشدش نور کافی دریافت کند، بهترین رشد را دارد.
      • نور خورشید، به عنوان منبع تغذیه و تکمیل فرایند فتوسنتز برای کاشت خیار مهم است. (فتوسنتز فرآیندی است که در آن گیاهان سبز در برابر نور خورشید و با استفاده از دی‌ اکسید کربن هوا و همچنین آب ، گلوکز می‌سازند و اکسیژن آزاد می‌کنند)
      • نور خورشید به منظور تنظیم دما نیز مهم است. تابش مداوم نور خورشید، به منظور گرم ماندن خاک برای  جوانه زنی بذر، ضروری است.
       
    3. آموزش کاشت خيار مرحله3
      3

      حذف علف های هرز. قبل از کاشت خیار،  علف های هرز باغ را بیرون بکشید. زیرا علف های هرز، مواد مغذی مهم و محدود را از گیاه می گیرد.
      • علف های هرز را با ریشه هایشان، با دست بیرون بکشید. اگر ریشه یک علف هرز را در خاک باقی بگذارید، به احتمال زیاد، علف های هرز مجدداً رشد می کنند.
      • از علف کش ها، دوری کنید. علف کش های شیمیایی و ارگانیک بطور مساوی، خاک را  برای رشد گیاهان دچار مشکل می کنند.
       
    4. آموزش کاشت خيار مرحله4
      4

      کود دادن به خاک. قبل از کاشت خیار، کود گرانوله را در سر تا سر خاک  پخش کنید. (کود گرانوله، کودی ارگانیک می باشد که از بقایای پوسیده شده دام و طیور تولید شده است. این کود دارای خصوصیات یک کود کامل آلی از نظر عناصر غذایی می باشد)
      • قبل از افزودن کود یا هر چیز دیگر به خاک، از یک بیلچه یا چنگک کوچک برای نرم کردن خاک، استفاده کنید. با نرم کردن خاک می توان مواد افزودنی را به طور کامل با خاک مخلوط و شرایط ایده آل برای کاشت خیار را فراهم کنید.
      • کمپوست غنی یا کودهای پوسیده، بهترین کودهای طبیعی برای کاشت خیار هستند. آنها را در عمق 2 اینچ (حدود 5 سانتیمتر) با خاک مخلوط  و به تدریج آنها را تا عمق 6 تا 8 اینچ (20 تا 24 سانتیمتر) ترکیب کنید.
      • اگر از یک کود معدنی (غیر ارگانیک) استفاده کردید، یک نوع کود گرانوله انتخاب کنید و طبق دستورالعمل آن را به خاک اضافه کنید.
       

کود مورد نیاز، قبل از کشت خیار

 
کود برای نشاء (بیواستارتر)
کود برای نشاء (بیواستارتر)

1 کمک به توسعه ریشه 2 استقرار سریعتر گیاه 3 مناسب جهت مراحل ابتدایی رشد 4 مناسب جهت بذرمال

کسب اطلاعات بیشتر

  1. آموزش کاشت خيار مرحله5
    5

    حفظ تعادل pH خاک. معمولاً pH خاک  باید نسبتاً کمی خنثی  تا کمی قلیایی باشد، بنابراین سطح pH را حدود 7.0  نگه دارید.
    • آزمایش  pH خاک با دستگاه تست pH.
    • برای افزایش pH خاک ، آهک کشاورزی به خاک  اضافه کنید.
    • برای کاهش PH خاک، گوگرد و یا سولفات آلومینیوم به خاک  اضافه کنید.
     
  2. آموزش کاشت خيار مرحله6
    6

    اصلاح کیفیت خاک. اگر خاک بیش از حد سفت و یا خیلی شنی بود،  خیار از بین می رود یا اینکه دیگر خیار خوراکی در آن فصل نخواهید داشت.
    • برای کاشت خیار، خاک نرم، سبک و شنی، مناسب است، زیرا این نوع خاک ها سریعتر گرم شده و راحت تر گرما را در خود نگه می دارند. 
    •  خاک رسی را با اضافه کردن مواد آلی اصلاح کنید و خاک سفت و سنگین را با کود پیت، کمپوست و کود پوسیده تقویت و اصلاح کنید. (پیت ، خاكی است كه مواد آلي تجزيه نشده  با كمي مواد معدني  شامل رس،سيلت، شن،  مخلوط گرديده و به رنگ سياه درزيرلايه هاي خاك تكامل يافته مشاهده مي شود)
     
 

بخش 2

آموزش کاشت خیار

  1. آموزش کاشت خيار مرحله7
    1

    بهترین گونه ی خیار را انتخاب کنید. بطور کلی، گونه های vine و bush موجودهستند.  گونه ی اول رایج تر است، ولی اگر فضای محدودی برای کاشت داشتید، گونه ی دوم مناسبتر است. گونه های slicing یا  pickling نیز موجود هستند. اگر بلافاصله پس از برداشت تصمیم به مصرف خیاردارید، باید گونه ی slicing را انتخاب و اگر قصد مصرف  درزمان دیگری دارید، گونه ی  pickle (نوعی خیار برای درست کردن خیارشور و ترشی) را بکارید.
    • گونه ی Vine slicing عبارتند از:  burpless, marketmore 76 و  straight 8
    • گونه ی Bush slicing شاملbush crop, fanfare, and salad bush می باشد.
    • گونه ی Pickling عبارتند از bush pickle و کارولینا 
  2. آموزش کاشت خيار مرحله8
    2

    کاشت بذر خیار. خیار، ریشه ی بسیار شکننده دارد، بنابراین کاشت مستقیم در خاک برای خیار مناسب تر است. (در  روش  کاشت مستقیم، بذرها را قبلاً در پارچه نم دار پنبه ای به مدت ۴۸ ساعت در دمای معمولی اطاق می خیسانیم و سپس بذور را در محل مورد نظر کاشت و آنگاه با کمی شن شسته روی آن را می پوشانیم)
    • اگر می خواهید زودتر از فصل، خیار را برداشت کنید از روش نشاء گیری (غیرمستقیم) استفاده کنید، که البته این روش نیاز به اطلاعات، دقت و مراقبت زیاد دارد. (کاشت غیر مستقیم یا نشاء: گیاه کوچکی است که قسمتی از دوره رشد خود را در محیطی با نور و دمای کنترل شده می گذراند و پس از مساعد شدن آب و هوا به زمین اصلی منتقل می شود)
    • جوانه ها را در داخل گلدان های کوچک  روی سطوح گرم و یا در مقابل نور قرار دهید. جوانه ها باید حدود 4 هفته قبل از نشاء کاری آماده شوند.
    • هنگام انتقال نشاء های گیاه خیار، کل بوته ی خیار را به همراه خاک منتقل کنید. خاک از ریشه های حساس خیار محافظت می کند در غیر این صورت ریشه از بین رفته و گیاه احتمالاً زنده نخواهد ماند.
     
  3. آموزش کاشت خيار مرحله9
    3

    خاک را خیس و مرطوب کنید.  اگر خاک خشک بود، قبل از اضافه کردن بذرها، خاک را آبیاری کنید.
    • رطوبت فراوان، برای تمام مراحل رشد گیاه، حیاتی است. مرطوب کردن خاک قبل از کاشت بذر،  خطر شسته شدن بذرها در اثر شدت نیروی آب را کاهش می دهد.
    • اگر خاک کاملاً خشک شده بود حدود 1 اینچ (2 سانتی متر) آب با استفاده از  شلنگ  یا آبپاش، به  خاک اضافه کنید.
     
  4. آموزش کاشت خيار مرحله10
    4

    بذر را به آرامی در  خاک فشار دهید. یک یا دو بذر را به اندازه ی 2 تا 3 سانتی متر در خاک فرو کنید.
    • فاصله ها چه در کاشت بذر چه در کاشت نشاء، باید بین 18 تا 36 اینچ (45 تا 90 سانتیمتر) باشد. توجه داشته باشید که میزان فاصله در گونه ی bush می تواند کمتر از انواع  vine ، باشد.
    •  بذرها را با فاصله ی 6 تا 10 اینچ (15 تا 25 سانتیمتر) از هم بکارید و وقتی گیاهان به اندازه ی  4 سانتیمتر (10 سانتیمتر) بلند شدند، عمل تنُک کردن و حذف بوته های اضافه را انجام دهید. بعد از تنک کردن فاصله ها باید 18 اینچ (45 سانتیمتر) شده باشد.
     
  5. آموزش کاشت خيار مرحله11
    5

    داربست (حصار) برای کاشت خیار آماده کنید. اکثر خیارها، به ویژه گونه ی   vine، تمایل دارند به صورت عمودی رشد کنند.
    • خیار ممکن است به صورت افقی نیز رشد کند، اما رشد خیار به صورت عمودی موجب افزایش جریان هوا و نور خورشید می شود، بنابراین عملکرد کلی را افزایش می دهد.
    • می توان از داربست، ستون های چوبی، فنس (توری های فلزی) و یا تقریباً هر ساختار عمودی دیگر استفاده کرد.
    • خیار گونه ی vines را بر روی داربست ها بگذارید. همانطور که گیاهان بزرگتر می شوند، برگ ها را به آرامی روی داربست ها هدایت کنید.
     
 

بخش 3

آموزش داشت و برداشت خیار

    1. آموزش کاشت خيار مرحله12
      1


      بعد از سبز شدن جوانه ها، مالچ را به خاک اضافه کنید. در واقع پوشاندن خاک باعث کاهش تعداد علف های هرز می شود و  خاك  را نیز گرم و خوب نگه می دارد. (مالچ، به هر گونه پوششی اطلاق می‌شود که برای محافظت و ارتقاء کیفیت خاک، روی سطح خاک گسترده می‌شود)

      • مالچ های آلی مانند کاه و تراشه های چوب، باید بعد از  جوانه زدن گیاه  و  گرم شدن خاک، استفاده شوند. با این وجود، می توان بلافاصله پس از کاشت  بذر، مالچ های پلاستیکی را بکار برد.
      • مالچ سیاه برای نگهداری خاک در حالت گرم و مرطوب بکار می رود. (در مالچ سیاه از پلاستیک های سیاه استفاده می شود، که بطور مؤثری علف های هرز را کنترل می کنند)
       
    2. آموزش کاشت خيار مرحله13
      2

      آبیاری به طور منظم. خیارها به رطوبت فراوان در  کل چرخه زندگی، نیاز دارند.
      • آبیاری عمقی، حداقل یک بار در هفته با استفاده از یک شلنگ یا آبپاش ضروری است.  حداقل 1 اینچ (2 سانتیمتر) آب در هر دفعه لازم می باشد.
      • به همین ترتیب، یک سیستم آبیاری قطره ای برای تنظیم جریان مداوم آب، راه اندازی  کنید،  زمانی که شاخ و برگ ها خشک هستند، این شیوه مفید بوده،  که در این صورت خطر بیماری های قارچی نیز کم می شود.
      • رطوبت مناسب هنگامی که خیار شروع به رشد می کند، بسیار مهم است.
       
    3. آموزش کاشت خيار مرحله14
      3

      هر دو هفته یکبار کود دهید. هر دو هفته یک بار از کودهای مایع برای حفظ کیفیت خاک  استفاده کنید.
      • اگر از کود گرانوله هنگام آماده سازی خاک، استفاده نکردید، باید هر دو هفته یک بار از کود مایع استفاده کنید. از کودهای غیرآلی  روی برگ های گیاهان یا میوه ها استفاده نکنید.
      • اگر قبل از کاشت خیار ، کود دادید، هنگامی که ریشه های رونده ظاهر و گل ها شکوفه می کنند، دوباره باید کود بدهید. اگر کود آلي استفاده کردید، بهتر است  کود کمپوست يا کودهای پوسیده بکار ببرید.
      • اگر برگ ها زرد شدند، نیاز به کود نیتروژن زیاد می باشد.
      • توجه داشته باشید،  نباید گیاهان را  بیش از حد کود دهید زیرا باعث کوچک ماندن میوه ها و کاهش عملکرد می شود.
       

برنامه کودی خیار از صفر تا 100

 
برنامه کودی خیار
برنامه کودی خیار

برنامه کودی خیار با توجه به مراحل رشد: 1 انتقال نشاء خیار 2 رشد رویشی خیار 3 گلدهی خیار 4 تشکیل میوه خیار 5 رسیدگی خیار

کسب اطلاعات بیشتر

  1. آموزش کاشت خيار مرحله15
    4

    محافظت از گیاهان با استفاده از  توری های فلزی (فنس کشی). برای محافظت گیاهان از حیوانات وحشی، توری های فلزی می تواند بسیار کمک کننده باشد.
    •  توری ها باید از ورود کوچکترین حیوانات مانند خرگوش و سنجاب ها، نیز بتواند جلوگیری کند.
    • توری ها در مراحل اولیه کاشت خیار، بسیار مهم هستند، درست زمانی که حیوانات ممکن است وسوسه شوند که بذر ها و جوانه ها را از خاک بیرون بکشند. در این مرحله می توانید گیاهان را با  سبد  بپوشانید.
    • توجه داشته باشید که پس از اینکه گیاهان  بلند و یا بزرگ شدند، باید توری ها را بردارید.
     
  2. آموزش کاشت خيار مرحله16
    5

    مراقبت از گیاهان در برابر آفات و بیماری ها. برای حذف حشرات، قارچ ها و سایر آفات کوچک و بیماری ها، ممکن است نیاز به استفاده از برخی از انواع حشره کش و یا قارچ کش ها باشد.
    • آفات رایج عبارتند از: 
      • سوسک خیار
      • مگس سفید
      • شته
      • کنه ی عنکبوتی
    • بیماری های رایج خیار عبارتند از: 
      • پژمردگی باکتریایی
      • ویروس موزاییک
      • آنتراکنوز
      • سفیدک داخلی
      • سفیدک یا کپک پودری
      • موزاییک
      • بیماری اسکب
     
  3. 6

    وقتی خیارها رسیدند آنها را برداشت کنید. خیارهای گونه ی Slicing باید حدود 6 تا 8 اینچ (24 تا 20 سانتیمتر) و گونه ی  Pickling پنج سانتی متر، بلند شوند تا بتوان آنها را برداشت کرد. 
    • خیارهایی که بیش از حد بزرگ یا خیلی زردند، تلخ شدند. شما نباید اجازه دهید خیارها به این مرحله برسند.
    • در زمان اوج برداشت ، احتمالاً هر روز چند بار می توانید خیار را برداشت کنید.

لطفا برای ارسال دیدگاه، ابتدا وارد سایت شوید.

دیدگاه‌ها  

# نسیم رادمنش
با سلام: من نشاء خیار را در باغچه که روی پشت بام درست کردن روی پسته گذاشتم .فقط۵ سانتیمتر رشد کرد ودایما داره گل میده زودتر ار موعد با نظر ی کار شناس گفت گیاه داره خودش را از بین می برد شما آرام گلها را جدا کن لطفا بفرمایید چکار کنم تا گیاه رشد کند بهد گل بده.ممنون
# ارش
عالی
+27 # جوادعلیزاده
سلام من میخوام حدودهفت هزارمتر زمین وخیار بکارم..به نظر شما چقدر باید هزینه کنم وچقدرمیتونم برداشت کنم..درضمن زمین درشهرگلپایگان است وخیار هم جواب میده..ایا میصرفه که شروع به کارکنم
+5 # سرباز وطن
سلام.من الان گندم کاشته ام آیامی تونم بعدازبرداشت گندم یعنی درحقیقت کشت دوم خیاربکارم جواب میده یانه ضما ازیک هکتارچندتن برداشت می کنم. ممنون
+18 # افشین احدزاده
با سلام عزیزم من می‌خوام خیار بکارم برای خیار شور تو استان اردبیل شما چه نوع بذر مناسب میدونید که من تهیه کنم ممنون
+8 # عبداله کرمزاده
ممنون عالی بود اگه امکان داره رقمی از خیار معرفی کنید که در هوای آژاد بتوان بر روی سیم هدایت نمود در استان کرمانشاه
+5 # سمانه
سلام من در کنارک زندگی میکنم و الان تو دیماه دمای روز تا۲۴ درجه و شب بین ۱۰ تا ۱۲ درج۶ هست، الان میتونم خیار بکارم یا صبر کنم هواگرمتر بشه؟ممنون
+10 # Guest
سلام من ميتونم از الان خيار بكارم داخل باغچه يا دير هست ديگه من در اصفهان زندگي ميكنم با توجه به شرليط اب و هوايي مون؟ ممنون
+4 # امیر پهلوان صادق
سلام، قبل از هر چیز توجه فرمایید که بهترین و ایده آل ترین دما در روز برای خیار 25 درجه و در شب 19 درجه است، با توجه به اینکه الان شهریور ماه هست و اگر الان نشاء آماده خیار را بکارید، 40 روز بعد یعنی اواخر مهر، اولین محصولتون رو برداشت می کنید. آب و هوای مهر و آبان و آذر یعنی فصل پاییز در اصفهان نسبتا هوا خوبه و شاید برداشت نسبتا خوبی داشته باشید ، اما بمحظ اینکه وارد زمستان شدیم، مطمئا بوته ها رو در اثر سرمای زیاد شب ها از دست خواهید داد. در واقع اگر دمای شب زیر 10 درجه بره گیاه خیار از بین خواهد رفت.
+4 # Guest
سلام
کشت خیار که حدود ۱۵ روز انجام شده احتمال برداشت پاییز را دارد
+2 # امیر پهلوان صادق
سلام، 40 روز بعد از کشت نشاء خیار، اولین برداشت خیار انجام خواهد شد. بنابراین 25 روز دیگه باید صبر کنید.
-1 # Sonson
سلام،
من ۹ تیر در گلدان با بذر خیار کاشتم، الان سه تا بوته دارم که گل میدهند ولی گلها چند روز بعد میزند و بزرگ نمیشوند، البته خاک هم پشه های ریز دارد
+1 # امیر پهلوان صادق
سلام، این اتفاق به ریزش گل معروف هست و دلیل آن کمبود مواد غذایی مثل "کلسیم" و "بور" است.
در فیلم آموزش کشت خیار، به مورد بالا پرداخته ایم و نحوه ی محلول پاشی و ساخت محلول، دقیق آموزش داده شده است:
zeraatyar.com/film-cucumis/%D9%81%DB%8C%D9%84%D9%85-%D8%A2%D9%85%D9%88%D8%B2%D8%B4-%DA%AF%D9%84%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%87-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%DB%8C
+5 # سمیر
نحوه باردهی خیارا چحوریه من اردیبهشت حدود یک هکتار خیار کاشتم و الان دارم روزی سی کیلو برداشت می کنم بنظر شما باید صبر کنم؟؟
+2 # امیر پهلوان صادق
سلام، دوره کشت خیار 6 ماه است و 40 روز بعد از کاشت نشاء، برداشت اول را انجام خواهید داد. مسلماً میزان برداشت اول نسبت به برداشت های بعدی کمتر خواهد بود و هر چه به میان دوره نزدیک می شویم، میزان برداشت بیشتر خواهد شد و هر چه به پایان دوره نزدیک می شویم دوباره، میزان برداشت خیار کمتر خواهد شد.
بنابراین میزان برداشت در این 6 ماه بصورت یک موج سینوسی خواهد بود.
-4 # کبرا
سلام از کاشت نشاء خیار تا وقت اولین برداشت چند روز طول میکشد
+1 # امیر پهلوان صادق
سلام، 40 روز بعد از کاشت نشاء خیار، اولین برداشت انجام خواهد شد.
+5 # حسین اسکندری
با سلام من خیار کاشتم وخیارداده ولی خیارچهار سانت میشه وسرش زرد میشه ویواش یواش بیشتر زرد میشه تا نصف میاد وتقریبا خراب میشه تو گلدون هم کاشتم ممنون میشم که جواب بدین
-1 # سحاب
سلام
یک بوته کدو سبز داشتیم تو باغچه دقیقا همین مشکلی که توصیف کردید براش پیش اومد. پدرم گچ معمولی بنایی توی آب زیاد حل کرد و پای بوته ریخت و مشکل حل شد!!
+4 # امیر پهلوان صادق
سلام، این اتفاق به ریزش گل معروف هست و دلیل آن کمبود مواد غذایی مثل "کلسیم" و "بور" است. توجه داشته باشید که عنصری مانند کلسیم بیشتر بسمت برگ ها که دارای منفذ هستند حرکت می کند و کمتر سمت میوه می رود بنابراین می توانیم بصورت محلول پاشی رو میوه ها این کمبود را جبران کنیم.
در فیلم آموزش کشت خیار، به مورد بالا پرداخته ایم و نحوه ی محلول پاشی و ساخت محلول، دقیق آموزش داده شده است:
zeraatyar.com/film-cucumis/%D9%81%DB%8C%D9%84%D9%85-%D8%A2%D9%85%D9%88%D8%B2%D8%B4-%DA%AF%D9%84%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%87-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%DB%8C
تمامی محصولات و خدمات این وبسایت، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه می‌باشند و فعالیت‌های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.
logo-samandehi مجوز نشر دیجیتال از وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی پرداخت آنلاین -  بانک ملت پرداخت آنلاین - بانک پارسیان پرداخت آنلاین - بانک اقتصاد نوین پرداخت آنلاین - بانک سامان