آموزش کاشت گشنیز
مراحل آموزش کاشت گشنیز
آموزش کاشت گشنیز شامل سه بخش می باشد:آموزش آماده سازی خاک برای کاشت و جوانه زنی بذرهای گشنیزآموزش کاشت و جوانه زنی بذرهای گشنیزآموزش مراقبت از جوانه های گشنیز
کاشت سبزی گشنیز از طریق بذر مشکل است و گشنیز به سختی رشد می کند اما با روش صحیح و ایجاد شرایط مناسب می توان باعث جوانه زنی بذرهای گشنیز و اقدام به کاشت این سبزی نمود. بذرهای گشنیز براحتی دچار کپک و سفیدک پودری / بیماری های قارچی می شوند و این بیماری ها هر گونه شانس جوانه زنی را غیر ممکن می سازند. در این مقاله آموزش کاشت سبزی گشنیز شرح داده شده است، همچنین توضیحات لازم در خصوص چگونگی سرعت بخشیدن به جوانه زنی بذرهای گشنیز در خانه، در گلدان، و در کنار سایر گیاهان، ارائه شده است.
بخش 1
آموزش آماده سازی خاک برای کاشت و جوانه زنی بذرهای گشنیز
بخش 2
آموزش کاشت و جوانه زنی بذرهای گشنیز
-
1
خاک گلدان بذرهای گشنیز را مرطوب نگه دارید، انتظار می رود جوانه زنی بذرها ی گشنیز حدود 7 روز پس از کاشت بذرها انجام شود. -
2پس از 7 روز یا کمتر، در زیر خاک، از بذرهای گشنیز باید یک جوانه سفید بیرون بیاید. شما می توانید با ملایمت خاک را با انگشتان خود کنار زده و جوانه زنی بذرهای گشنیز را مشاهده کنید.
-
3بعد از مرحله ی بالا و پس از 2 تا 3 روز دیگر، باید یک جوانه ی سبزی که سر از خاک بیرون آمده، ببینید. اگر شما جوانه زنی بذر گشنیز را از طریق کنار زدن خاک مشاهده کرده باشید، می بینید که جوانه ی سبز از درون بذر گشنیز بیرون آمده است.
بخش 3
آموزش مراقبت از جوانه های گشنیز
-
1خاک سبزی گشنیز همیشه باید مرطوب باشد، اما ابتدا اجازه دهید خاک کمی خشک شود سپس آبیاری کنید. مرطوب ماندن سطح خاک، از جوانه های گشنیز در برابر بیماری ها و کپک محافظت می کند.
-
2باید جوانه های گشنیز در طول روز بمدت چند ساعت نور کامل دریافت کنند. توجه داشته باشید که جوانه های گشنیز نباید بیش از 4/5 ساعت، نور کامل دریافت کنند، زیرا پژمرده شده و می میرند.
-
3جوانه های گشنیز می توانند با هم و در کنار هم رشد کنند، اما تقریباً باید با فاصله ی 1/2 اینچ (1-1.5 سانتی متر) از هم قرار بگیرند.
-
4گشنیزهای خود را در برابر شته ها حفظ کنید. بسیاری از شته ها را بکشید.
- معمولاً شته ها همیشه راهی برای حمله به سبزی گشنیز پیدا می کنند.
- شته ها دلیل اصلی رشد آرام تر از حد معمول گشنیزها می باشند.
توجه: اگر بر روی گیاه خود علائمی همچون زرد شدن و تاب خوردن برگ ها، کندی رشد و لکه های سیاه چسبناک مشاهده کردید، گیاهتان دچار آفت شته شده است. شته ها از گیاهان تغذیه و مانع رشد گیاه می شوند. شته ها ویروس ها را انتقال می دهند بنابراین اقدامات لازم برای کنترل شته ها ضروری است.
- نوشته شده توسط مهندس ناهید فروشانی
- بازدید: 59922
دیدگاهها
ماندگاری بذر چه قدر است
من به مقدار تخم گشنیز از عطاری خریده بودم به عنوان ادویه، یه مقدار رو کاشتم الان جوانه زده
فقط اینکه یک مشکلی پیش آمده.
با اینکه همه نکات را رعایت کردم ولی گیاهان رشد نکرده.لطفا کمکم کنید.
گشنیز معمولاً به صورت بهاره و پائیزه کشت می شود. در کشت بهاره زمان مناسب کاشت اوایل بهار (فروردین) و هنگامی که درجه حرارت خاک (تا عمق ۵ تا۶ سانتی متر) به ۷ تا ۸ درجه سانتی گراد برسد. عده ای معتقدند برای افزایش عملکرد میوه، پائیز (مهر – آبان) مناسبترین زمان برای کاشت گیاه می باشد. آنها همچنین اظهار می دارند چنانچه هدف از کشت استحصال پیکر رویشی گیاه باشد کشت بهاره مناسب تر است.