آموزش کاشت موسیر
مراحل آموزش کاشت موسیر
مراحل آموزش کاشت موسیر شامل سه بخش است:آموزش کاشت پیازچه های موسیرآموزش مراقبت از موسیرهاآموزش برداشت، ذخیره سازی و کاشت مجدد موسیر
موسیر نوعی پیاز با طعم بسیار ملایم تر نسبت به پیاز معمولی است و برای سوپ یا مصرف خام مناسب نیست. می توان موسیر را از طریق بذر یا پیازچه و در فصل پاییز یا اوایل بهار، بکارید. کلید اصلی برای کاشت صحیح موسیر، ایجاد خاک مناسب با زهکش خوب است. همچنین موسیر تمایل به رقابت با علف های هرز ندارد.
آموزش کاشت پیازچه های موسیر
-
1جمع آوری ذخایر و وسایل مورد نیاز. برای کاشت موسیر، حداقل به مجموعه ای از موسیرهای کوچک، مکانی برای کاشت و تعدادی ابزار و تجهیزات باغبانی نیاز می باشد مانند:
- خاک
- کمپوست خوب تجزیه و نرم شده
- بیل یا بیلچه
-
2انتخاب فصل کاشت. موسیرها را در فصل پاییز یا بهار بکارید، اگر در فصل پاییز بکارید، محصول زودتر خواهد رسید و اگر موسیر را در شرایط بهاره سازی، بکارید، موسیرهای بزرگتر و بهتری خواهید داشت.
- بهاره سازی فرآیند ظهور بذر یا گیاه در دمای پایین، به منظور افزایش و سرعت روند رشد می باشد.
- برای کاشت در فصل پاییز، تاریخی را انتخاب کرده که پس از اولین سرما (سرمای اولیه) و قبل از آب و هوای سرد (فصل زمستان) باشد. در فصل بهار، اسفند ماه یا فروردین ماه کاشت انجام شود.
-
3
انتخاب منطقه ی مناسب کاشت موسیر. موسیر به نور کامل، خاک با زهکش مناسب و منطقه ای عاری از علف های هرز، نیاز دارد. بستر کشتِ بلند برای موسیر مناسب تر است، به خصوص اگر زمین مرطوب باشد.
خاک هایی که به خوبی زهکش می شوند عبارتند از:- شنی
- سیلتی (سیلت ها ذرات متوسط خاک هستند. بیش از نیمی از این نوع خاکها را ذرات سلیت تشکیل داده است که دارای قطری بین ۰٫۰۵ تا ۰٫۰۰۲ میلیمتر میباشند و بر حسب اینکه ناخالصی مثل ماسه، رس و غیره بهمراه دارند بنام خاکهای سیلتی ماسهای و یا سیلتی رسی معروفند)
- لومی (خاکهایی که میزان مساوی از هر سه جزء، شن ، رس و سیلت را داشته باشند را، " خاک لومی " می نامند، خاک لوم نوعی بافت خاک است که حد واسط بین شن و رس است)
-
4آماده سازی خاک.برای کمک به کاشت بهتر موسیر،یک لایه از خاک را با کمپوست نرم شده، ترکیب کنید. یک سطل کمپوست به ازای هر متر مربع به خاک اضافه کنید.
- از اضافه کردن بیش از حد کود به خاک خودداری کنید، زیرا باعث افزایش نیتروژن می شود.
- pH مناسب خاک برای موسیر بین 6.2 تا 6.8 می باشد.
-
5آموزش جداسازی پیازچه ها. مانند سیر، در بوته ی موسیر نیز چندین پیازچه رشد می کند. ولی اگر موسیرها، پیازچه نداشتند، موسیر را از بوته ی اصلی جدا کرده و بکارید.
- از هر پیازچه ای که بکارید، یک بوته موسیر جدید که خود شامل چند پیازچه است، رشد می کند.
-
6آموزش کاشت پیازچه های موسیر. برای کاشت موسیر، باید فاصله ی بین پیازچه ها 5 تا 15 سانتیمتر باشد. هر پیازچه را با ریشه اش در خاک بگذارید. تا زمانی که حدود 3/4 موسیر در خاک فرو رفت، فشار به خاک را ادامه دهید.
- می توانید بذر موسیر را به جای پیازچه بکارید. بذر را مشابه فاصله های ذکر شده کاشته و هر بذر در عمق حدود 1 سانتی متر در خاک فرو رود. بهتر است بذور را در فصل بهار به جای فصل پاییز بکارید.
-
7پاشیدن مالچ. برای کشت های پاییزه، روی موسیرها را با کاه، علف خشک، برگ یا تراشه های چوب پوشش دهید تا در فصل زمستان از سرما و یخبندان محافظت شوند. برای بهترین نتیجه، 15 سانتیمتر مالچ استفاده کنید.توجه: مالچ به هر گونه پوششی اطلاق میشود که برای محافظت و ارتقاء کیفیت خاک، روی سطح خاک گسترده میشود.
-
8آبیاری پیازچه ها. موسیر به مراقبت و آبیاری زیادی نیاز ندارد، اما پس از کاشت باید بلافاصله آبیاری کنید.
- لایه مالچ بر روی خاک به حفظ رطوبت خاک کمک می کند.
آموزش مراقبت از موسیرها
-
1
حفاظت از موسیرها در برابر آفات و شکارچی ها. هنگامی که موسیرها در حال رشد هستند، از موسیرها به ترتیب زیر محافظت کنید. پستانداران کوچک علاقمند به جویدن موسیر هستند. می توانید موسیرها را در باغتان با پوششی از توری ، در مقابل شکارچیان محافظت کنید.
-
تا فصل بهار گذاشتن توری ضروری نیست، البته فقط تا زمانی که موسیرها شروع به رشد کنند.
-
موسیر را هر چند ماه یکبار دربرابر کرم ها، از طریق پاشیدن خاکستر چوب در محوطه محافظت کنید.
-
-
2
حذف منظم علف های هرز منطقه. موسیرها تمایلی به رقابت با علف های هرز ندارند، بنابراین علف های هرز را از خاک اطراف موسیر جدا کرده و بیرون بکشید.
- فقط مراقب باشید هنگام بیرون کشیدن علف های هرز به طور تصادفی بوته های موسیر را نچینید.
-
برای از بین بردن علف های هرز، به منظور جلوگیری از آسیب رسیدن به ریشه ها بهتر است از دست به جای بیل یا هر ابزار دیگر، استفاده کنید.
-
3آبیاری گیاهان در طول دوره ی خشکی. حتی در طول دوره رشد، نباید موسیرها را غرق در آب کرد، زیرا موسیر به آب زیادی نیاز ندارد. البته در آب و هوای خشک، باید مطمئن شوید که خاک تا حدی مرطوب است.
-
4
چیدن گل ها. اگر موسیرها گل دادند، دیگر امکان بزرگ یا خوشمزه شدن پیاز نخواهد بود. برای جلوگیری از این اتفاق، گل ها را بچینید.
-
چیدن گلها از ساقه، به منظور جلوگیری از رفتن موسیرها به حالت تولید مثل می باشد.
-
آموزش برداشت، ذخیره سازی و کاشت مجدد موسیرها
-
1
برداشت پوشش از روی موسیرها قبل از برداشت. موسیرها تا پایان خردادماه یا ابتدای تیرماه (برای کشت های پاییزه ) یا اواخر تیر ماه تا مردادماه (برای کشت های بهاره) آماده ی برداشت می شوند. وقتی که شاخ و برگ گیاهان زرد رنگ شد، آماده ی برداشت می باشند.
-
یک روز خشک و آفتابی را انتخاب و از بیلچه یا چنگک استفاده کنید و به آرامی خاک را در اطراف موسیرها کنار بزنید و آنها را به سطح بیاورید. مراقب باشید موسیرها را با ریشه بیرون نکشید یا به ریشه ها آسیب نرسانید.
- پیازچه های موسیر را به مدت یک تا دو روز روی سطح خاک مقابل آفتاب قرار دهید. وقتی خشک شوند، به راحتی از خاک بیرون می آیند.
-
برداشتن پوشش ، کمک به بالغ و رسیده شدن موسیر می کند، زیرا قرار گرفتن در مقابل نور به رسیده شدن موسیر کمک خواهد کرد.
-
-
2
برداشت موسیر. برای بیرون کشیدن موسیر از خاک، یک چنگال یا بیلچه را برداشته و در کنار موسیر قرار دهید. بلیچه را درون خاک با زاویه 45 درجه کنار موسیر گذاشته، ریشه ها شکسته و به راحتی موسیر را بیرون می آورید.
-
برای پاک کردن خاک های اضافی، بوته ی موسیر را تکان دهید.
-
-
3
موسیر را می توان بعد از برداشت، مصرف یا برای سال آینده ذخیره نمود. موسیرهایی که تازه برداشت می شوند را می توان فوراً مصرف یا برای استفاده بعدی ذخیره کرد. بنابراین در فصل زمستان نیز موسیر خواهید داشت.
راه های ذخیره و نگهداری از موسیر:
-
موسیرها را روی یک سطح گذاشته و یک یا دو هفته در محل گرم و خشک نگهدارید.
-
برگهای باقیمانده را از بالای پیازچه ها جدا و موسیرها را به یک کیسه ی توری انتقال و در جای خنک و خشک نگه دارید.
-
زمانی که موسیرها بدین شیوه ذخیره و نگهداری می شوند، ممکن است تا شش ماه سالم باقی بمانند.
-
-
4
ذخیره ی پیازچه ها برای کاشت مجدد. پیازچه های موسیر می توانند همان موقع کاشته و یا برای کاشت مجدد کنار گذاشته شوند، از کاشت دوباره ی هر پیازچه، یک بوته ی جدید بدست می آید. از موسیرهایی که ذخیره نمودید، سالم ترین، خشک ترین و بزرگترین پیازچه را در فصل پاییز یا بهار، مجدداً بکارید.
-
از پیازچه های مرطوب و نمناک یا آسیب دیده برای کاشت مجدد استفاده نکنید.
-
- نوشته شده توسط مهندس ناهید فروشانی
- بازدید: 134931
دیدگاهها
https://www.ebay.com/itm/174780687981?
hash=item28b1bda66d:g:1DoAAOSwXChgNLSK
مقاومت موسیر به سرما چقدره؟
من در منطقه کردان کرج موسیر کاشتم اینجا تا پانزده درجه سرد زیر صفر شد امسال فعلا برگهای موسیرهام سبزه خدا رو شکر یخ نزدن
در جاهای خشک و متعادل یا سرد موسیر باید هر چند وقت یکبار آبیاری شه؟
برای آماده سازی زمین برای کشت موسیر از چه دستگاه هایی استفاده باید کرد؟
گیاه موسیر اغلب به وسیله غده و بندرت بوسیله بذر تکثیر می شود. نوع وحشی موسیر در ایران، تولید بذر نمی کند.
zeraatyar.com/afat/%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D8%A2%D9%81%D8%A7%D8%AA-%D9%88-%D8%A8%DB%8C%D9%85%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D9%87%D9%85-%D9%BE%DB%8C%D8%A7%D8%B2
زمان جوان زدن بذر موسیر چند روز است?
سپاس از شما دوست گرامی.
در ارتباط با برداشت برگهای موسیر قبل از برداشت بوته های موسیر باید گفت که، بله میتوان برگها را جدا کرد فقط در نظر داشته باشید یک چهارم از ارتفاع برگها را جدا کنید تا به گیاه آسیبی وارد نشود و موسیر به رشد خود تا زمان برداشت ادامه دهد.
سپاس از شما دوست گرامی.
بسیار خرسندیم که مقاله ی کاشت موسیر مورد پسند واقع شد.
احتراما با کمال مسرت به استحضار میرسانم
مقالات ارائه شده بسیار با دقت و سلیقه تحسین برانگیز و بر گرفته از اصول کامل علمی نگاشته شده و خواننده مطالب با کمال اشتیاق و علاقه میل به ادامه مطالب پیدا می کند .
ضمن تشکر فراوان از عزیزان در این آموزشگاه امیدوارم با گسترش اینگونه فعالیت ها قدمی قطعا مثبت در عرصه کشاورزی برداشته تا صنعت کشاورزی هدفمندتر و اصولی تر توسعه یابد .
با سپاس فراوان .... بهزادی
ششم آبانماه ۹۶
ضمن تشکر از شما در ارتباط با مقاله ی کاشت موسیر، ،آموزشگاه زراعت یار با حمایت شما دوستان می تواند به سمت هر چه پربار شدن و گسترش مقالات در زمینه ی کشاورزی هدایت شده تا کاربران گرامی از اطلاعات ارائه شده در سایت استفاده ی کافی و وافی نمایند.