آموزش کاشت زردآلو
مراحل آموزش کاشت زردآلو
داشتن یک درخت زردآلو در باغچه بسیار لذت بخش است. چیدن زردآلوی تازه از درخت درون باغچه، لذتی دارد که هر گز نمی توان با خرید زردآلو، آن را تجربه کرد. هرچه زودتر، با استفاده از آموزش زیر، روش کاشت درخت زردآلو را یاد بگیرید تا پس از گذشت مدتی، درخت شما بزرگ شود و زردآلوی خوشمزه تولید کند.
مراحل آموزش کاشت زردآلو به شرح زیر است:
-
1بررسی کنید که آیا محیط شما برای کاشت زردآلو مناسب است.
درخت زردآلو مناطق خنک تر را ترجیح می دهد اما می توان آن را در مناطق نیمه گرمسیری که هوا در فصل زمستان خیلی گرم نمی شود نیز کاشت. -
2آیا می خواهید نهال زردآلو بکارید یا اینکه قصد دارید از هسته ی زردآلود استفاده کنید؟
استفاده از هسته ی زردآلو مشکلات زیادی دارد و باید هسته را در میان لایه ای از خاک مرطوب قرار دهید تا جوانه بزند.
- به اندازه زردآلویی که می خواهید بخرید دقت کنید. زردآلوهای کوچک برای باغچه بهترین گزینه محسوب می شوند.
- اگر می خواهید نهال زردآلوا خریداری کنید، بهتر است یک نهال 2 یا 3 ساله خریداری کنید.
-
3برای کاشت زردآلو یک قطعه زمین مناسب در نظر بگیرید.
درخت زردآلو در فصل تابستان به گرمای زیادی نیاز دارد. از درخت زردآلو باید در برابر یخبندان و باد محافظت کنید.
- زردآلو بسیار انعطاف پذیر است و می توانیم آن را نزدیک یک دیوار بکاریم. اگر در یک منطقه ی سرد زندگی می کنید، زردآلو را کنار دیوار و در مکانی که نور بیشتری به آ ن برسد بکارید.
- از کاشتن زردآلو در مکانی که گیاهانی مثل بادمجان، گوجه فرنگی، فلفل، سیب زمینی، تمشک و توت فرنگی رشد کرده اند اجتناب کنید.
- زردآلو به خوبی می تواند در گلدان رشد کند. همیشه می توان چنین درختی را کاشت، به جز وقتی که هوا بسیار گرم است.
-
4خاک را برای کاشت زردآلو آماده کنید.
خاک زردآلو باید زهکشی خوبی داشته باشد اما رطوبت را در خود نگه دارد. همچنین این خاک باید سرشار از مواد مغذی بوده و لومی باشد. pH خاک زردآلو باید بین 6.5 تا 8.0 باشد، زیرا زردآلو خاک نسبتا قلیایی را می پسندد. جهت کاشت زردآلو، ابتدا علف های هرز را از بین ببرید، سپس در زمین حفره ای ایجاد کنید.
- درخت زردآلو در خاک سبک و شنی، خوب عمل نمی کند.
-
5درخت زردآلو را در زمستان یا اوایل بهار بکارید.
در مناطق معتدل، می توانید درخت زردآلو را در فصل پاییز نیز بکارید. پس از کاشت زردآلو، به خوبی به آن آب بدهید و یک لایه ی نازک مالچ به دور آن اضافه کنید. اما دقت کنید که مالچ به پوست نهال برخورد نکند. -
6هر هفته به خوبی به زردآلو آب دهید.
نهال زردآلو را در آب غرق نکنید، زیرا باعث فاسد شدن ریشه ی آن خواهد شد. تنها کافیست خاک زردآلو را به خوبی خیس کنید. همچنین اطمینان حاصل کنید که خاک زردآلو از زهکشی خوبی برخودار باشد.
-
7به نهال زردآلو کود بدهید.یک بار در اواخر پاییز و یک بار هم به هنگام میوه دادن زردآلو به گیاه زردآلو کود(کم نیتروژن) بدهید.
-
8پس از گذشت 3 تا 4 سال از کاشت زردآلو، این درخت میوه خواهد داد.
شکوفه ی زردآلو نسبت به سرمای یخبندان بسیار آسیب پذیر است و ممکن است نیاز به محافظت داشته باشد.
-
9میوه های زردآلو را تنک کنید.
بهتر است به طور منظم میوه های زردآلو را تنک کنید. این کار را وقتی انجام دهید که زردآلوها کوچک هستند و تا وقتی که زردآلوها کامل شوند،آن را ادامه دهید. میوه هایی که به نظر می رسد کیفیت آنها خوب نیست و سالم نیستند را تنک کنید. اگر در یک خوشه، بیش از سه یا چهار زردآلو وجود دارد، آنها را تنک کنید، تا دیگر زردآلوی ها کامل و رسیده شوند.
-
10محصول زردآلو را برداشت کنید.
معمولا از اواسط تابستان تا اوایل پاییز، زردآلو کامل و رسیده شده و آماده ی چیدن می شود که به نوع زردآلو بستگی دارد. در زمان برداشت، به آرامی زردآلوها را بچینید تا پوست این میوه آسیب نبیند. -
11درخت زردآلو را هرس کنید.
دقت کنید که نباید درخت زردآلو را زیاد هرس کنید؛ وگرنه محصول بسیار کمی به دست خواهید آورد. در سال های اولیه، در صورت امکان، فقط کمی زردآلو را هرس کنید.
سپس هر چهار تا شش سال، یکبار شاخه های قدیمی را بچینید تا شاخه های جدید برویند. برای این کار شاخه هایی را انتخاب کنید که میوه تولید نمی کنند.
- نوشته شده توسط احسان عباسی
- بازدید: 83230
دیدگاهها
سلام بنده تازه درخت زردالو زدم پیوندش ی دو روز بعد از آبیاری زیر خاک بود مشکلی پیش میاد
2- برداشت میوه های زردآلو، انرژی زیادی را از درخت میگیرد و ممکن است برگ هایش را زودتر از دیگر درخت ها از دست بدهد.
2- اگر زردآلوها را بصورت نارنجی کمرنگ برداشت کنید به احتمال خیلی زیاد نخواهند رسید و خراب خواهند شد.
3- بر اساس رقم زردآلوی کشت شده، زردآلوهایی که کاملاً نارنجی پررنگ هستند رسیده اند و می توانید آنها را برداشت کنید.
بایدزرد الودیگری نزدیکش باشد برای گرد افشانی
2-همانطور که در مقاله بالا گفته شد پس از گذشت 3 تا 4 سال از کاشت زردآلو، این درخت میوه خواهد داد.
البته موارد استثنایی مانند ارقام پرفکشن (Perfection)، ریلند (Riland) و ریوال (Rival) نیز وجود دارند که برای گرده افشانی آن ها بایستی رقم گرده زا و زنبورعسل فراهم گردد.
کرمهای سفید ریشه خوار زردآلو اغلب دارای دوره لاروی 2 تا 3 ساله هسنند. حشرات کامل معمولا درماه های آخر بهار و اوایل تابستان مشاهده میشوند. همگی شب پروازند و اکثراً (بخصوص افراد نر) در اطراف چراغ جمع میشوند. حشرات نر قادر به تولید صدا هستند. در هنگام روز روی تنه درختان و یا در زیر کلوخه ها استراحت میکنند. به صورت حشرات کامل مختصری از برگ درختان میخورند و لکههای خورده شده در روی پهنک برگ ایجاد میکنند. حشرات کامل نر پس از جفتگیری در سطح خاک میمیرند، درحالیکه حشرات ماده پس از جفتگیری برای تخمریزی به داخل خاک نفوذ میکنند و تخمهای خود را در عمق 5 تا 7 سانتیمتری به تعداد 20 الی 70 عدد به طور دستهای در سطح زمین و بیشتر در شکافهای خاک قرار میدهند و در همان جا میمیرند.
دورهی جنینی 2 تا 3 هفته است و لاروها پس از خروج وارد خاک میشوند و شروع به تغذیه از ریشه گیاهان مختلف میکنند. در سنین اول که جثه کوچکتری دارند، اغلب نزدیک به سطح خاک زندگی میکنند و از ریشه گندمیان نیز میخورند، ولی در سنین بالا اغلب روی ریشههای ضخیم و غدهای گیاهان، از جمله ریشه درختان جمع میشوند و به شدت از آنها میخورند. گاهی تعداد 40 تا 50 عدد لارو روی ریشه یک درخت دیده میشود. لاروها از پوست و حتی از قسمتهای سطحی چوب تغذیه میکنند و بدین ترتیب جریان شیرهی نباتی را قطع میکنند. این حشره دارای سه سن لاروی است. مرحله لاروی سن آخر خطرناکترین مرحله است.
این حشره زمستان را به صورت لارو به سر میبرد و در بهار سال سوم قبل از آنکه وارد مرحلهی شفیرگی شود یک محفظهی گلی برای خود درست میکند و در آنجا تبدیل به شفیره میشود. گاهی اوقات لارو روی چوب در طوقه و ریشههای ضخیم درخت گودالی ایجاد کرده و در همان جا تبدیل به شفیره میشود.
دورة شفیرگی 17 تا 24 روز میباشد که بعد از این مرحله حشره از شفیرة خود بیرون میآید که اوج خروج معمولاً در تیر ماه است. حشرات کامل برای خروج در خاک سوراخ هایی ایجاد و خارج میشوند.
روشهای مبارزه با کرم ریشه خوار زدرآلو
مرحله اصلی خسارت این آفت مرحله کرمی آن است که در داخل خاک در اطراف ریشه درختان به سر میبرند، بنا بر این مبارزه با کرم به دلیل این که در داخل خاک قرار دارد، کار نسبتاً مشکلی است و باید باغداران با اجرای روش های ذیل که هر کدام از آنها به نحوی در کنترل آفت موثر است با این آفت مبارزه نمایید.
1- جمع آوری و از بین بردن حشرات کامل: جهت جمعآوری، حشرات کامل در هنگام صبح زود قبل از گرم شدن هوا به صورت غیرفعال روی شاخههای درختان به سر میبرند، بنابر این با تکان دادن شاخهها میتوان آنها را جمعآوری و سپس نابود کرد. چون حشرات کامل شبها به نور چراغ جلب میشوند میتوان حشرات کامل را با کمک نور چراغ (تله نوری) جمعآوری کرد.
2- از بین بردن کرمها در داخل خاک: این عمل به دو صورت انجام می گیرد:
الف) بیل زدن باغ در فصل بهار و پائیز: بیل زدن باغ در فصل بهار و آخر پائیز دارای فوائد زیادی است. یکی از این فوائد مبارزه با کرم این آفت است. به این ترتیب که با بیل زدن و برگرداندن خاک این کرمها ممکن است در اثر ضربه بیل از بین بروند و یا اینکه وقتی در سطح خاک قرار گیرند به وسیلة پرندگان یا بعضی از گوشتخوارن خورده شوند. تخمهای این حشره غذای مناسبی برای گونههای مختلفی از مورچگان میباشد و اغلب به وسیلة آنها ربوده میشوند. در ضمن لاروها، شفیرهها و تخمها در معرض هوای سرد و یخبندان قرار گرفته و از بین میروند
ب) مسموم کردن کرمها در خاک با استفاده از سم: مبارزه شیمیائی عمدتاً علیه لاروهای این آفت به دو روش صورت میگیرد: سمپاشی عمومی سطح باغ و مزرعه و زیر رو کردن خاک به عمق 25 تا 30 سانتیمتر است. ترکیباتی که برای این منظور در سطح یک هکتار به کار میبرند عبارتند از: 1. دیازینون Diazinon بصورت EC %60 و با دوز 5/1 در هزار 2. سوین Sevin بصورت PW %85 و با دوز 5/1 در هزار.
3- از بین بردن علف های هرز یک ساله و چند ساله سطح باغ و مزرعه چون منبع غذایی خوبی برای لاروهای سن اول هستند.
4- شخم زمستانه و جمع آوری لاروها در اسفند ماه و یخ آب زمستانه (آبیاری در زمستان).
5- استفاده از عوامل کنترل بیولوژیکی نظیر باکتری Bacillas popilliae که باعث بوجود آمدن بیماری شیری (Milky disease) در لاروها میشود یا قارچ Metarrhizium anisopliae بر علیه این آفت که باعث به وجود آمدن بیماری در لاروها میشوند. رها سازی پرندگان نظیر مرغ در مزرعه و باغ میتواند در کاهش جمعیت این آفت موثر باشد. روشهای کنترل بیولوژیکی در سالهای اخیر در حال گسترش بوده و از مصرف سموم بی رویه جلوگیری میشود.
1- استفاده از یک کارشناس تغذیه و تست خاک و استفاده از کودهای شیمیایی
2- درخت زردآلوی جدیدی جایگزین قبلی بکنید.
بله حتما نحوه ی کاشت هسته زرد الو در مقالات بعدی ارائه می شود.
بطور کلی درختان میوه از جمله درخت زرد آلو در سن 4 الی 5 سالگی شروع به شکوفه دادن می کنند. لذا ممکن است امسال در فصل بهار شاهد شکوفه دهی درخت زرد آلودی خود شوید. در غیر اینصورت ممکن است برای وارد کردن درخت زرد آلویتان از مرحله ی رویشی به زایشی و تولید میوه یکسری عملیات مانند هرس شاخه ها، کاهش دور ابیاری و یا خم کردن شاخه ها و ... را انجام دهید.
در مقاله آموزش کاشت زردآلو، نهال زردآلو را با پلاستیک کشت کردیم و از گلدان پلاستیکی استفاده نشده است.