آموزش کاشت اسفناج ارگانیک
مراحل آموزش کاشت اسفناج ارگانیک
آموزش کاشت اسفناج ارگانیک شامل سه مرحله می باشد:آموزش آماده سازی خاک جهت کاشت اسفناج ارگانیکآموزش کاشت بذرهای اسفناج ارگانیکآموزش برداشت اسفناج های ارگانیک
اسفناج از سبزیجات برگی است که نسبت به سایر غذاها، مواد مغذی بیشتری را برای انسان فراهم می کند. اسفناج ارگانیک دارای کالری پایین و ویتامین ها و مواد معدنی بالایی است. در این مقاله چگونگی رشد اسفناج ارگانیک و اینکه چگونه می توان از این سبزی غنی از ویتامین، برداشت زیادی تولید کرد، شرح داده شده است.
1
آموزش آماده سازی خاک جهت کاشت اسفناج ارگانیک
-
1در فصل بهار، خاک را به محض گرم شدن زمین، شخم بزنید. برای کاشت اسفناج ها، بهتر است خاک را تا عمق حداقل 12 اینچ (30 سانتیمتر) شخم بزنید زیرا اسفناج دارای ریشه های عمودی بسیار عمیقی است. اگر تیلر در دسترس ندارید، می توانید از یک بیل باغبانی استفاده کنید تا خاک را زیر و رو کنید.
-
2از مواد ارگانیک در خاک استفاده کنید. از یک بیل برای افزودن مقادیر زیاد مواد غنی و ارگانیک به خاک استفاده کنید.
-
3سطح pH خاک را آزمایش کنید. اسفناج در خاکی رشد می کند که pH آن بین 6.5 تا 7.5 باشد. شما می توانید برای تست PH خاک، یک نمونه از خاك را به آزمایشگاه کشاورزی ببرید.
2
آموزش کاشت بذرهای اسفناج ارگانیک
-
1در ابتدا از سرعت بالای جوانه زني بذرهای اسفناج ارگانیک مطمئن شوید. بذرهای اسفناج را بین حوله های کاغذی مرطوب قرار دهید، حوله ها را در یک کیسه پلاستیکی محکم گذاشته و بذرها را بمدت 7 روز قبل از آماده شدن برای کاشت، در یخچال قرار دهید.
-
2از یک کج بیل برای صاف و هموار کردن خاک استفاده کنید. خاك را به آرامی بکوبید، و برای کاشت بذرهای اسفناج در ابتدا، ردیف هایی با تورفتگی حدود 1/2 اینچ (1.3 سانتیمتر) تشکیل دهید. ردیف های کاشت نیز باید حدود 10 اینچ (25 سانتیمتر) از هم فاصله داشته باشد.
-
3بذرهای اسفناج را با فاصله 1 اینچ (2.5 سانتیمتر) از هم بکارید. کاشت بیش از حد نزدیک به هم بذرهای اسفناج، عمیات تنُک کردن را در آینده مشکل خواهد کرد.
-
4بذرهای اسفناج را بپوشانید. خاک را بر روی بذرها پخش کنید و خاک را با یک کج بیل و یا با کف دست، روی بذرها کمی فشار دهید. برای پوشش بذرهای اسفناج، فقط استفاده از خاک کافی است.
-
5بذرهای اسفناج ارگانیک را آبیاری کنید. شما باید بلافاصله پس از کاشت، بذرها را آبیاری کنید. بهتر است که برای آبیاری بذرهای اسفناج، آب را روی سطح خاک بپاشید تا بذرها از جای خودشان شسته نشوند. هنگامی که گیاهان ریشه دادند، می توانید از شیلنگ آب استفاده کنید.
-
6بذرهای اسفناج را بکارید. اگر می خواهید از اسفناج های تازه در طول سایر فصول استفاده کنید، ردیف های جدید اسفناج را هر 7 تا 10 روز در طول فصل بهار بکارید. شما حتی می توانید بذرهای اسفناج را در اواخر پاییز برای یک محصول اولیه ی بهاره، بکارید. آب و هوای یخبندان به بذرهای اسفناج آسیب نمی رساند.
-
7گیاهان جوان را تنُک کنید. برای اطمینان از داشتن گیاهان سالم و قوی، نهال های با فاصله ی 6 سانتیمتر (15 سانتیمتر) از هم، را زمانی که 2 برگ حقیقی تشکیل دادند، تنُک کنید. (برگ های حقیقی بطور کامل شکل گرفته اند.)
-
8برای گیاهان اسفناج مکان سایه دار در نظر بگیرید. اسفناج یک محصول آب و هوای خنک است و اگر آب و هوا، خیلی گرم باشد و خورشید بیش از حد به گیاه بتابد، اسفناج ها (از بذر گرفته شده باشند) وارد مرحله ی ساقه دهی یا گلدهی ( bolt) می شوند. با یک پارچه برای گیاهان سایبان ایجاد کنید یا اسفناج ها را در سایه ی سبزیجات بلندتر مانند لوبیا عروس (pole) بکارید.
3
آموزش برداشت اسفناج های ارگانیک
-
1زمانی که اسفناج ها رسیده شدند، آنها را برداشت کنید. متوسط زمان رسیده شدن و بلوغ اسفناج ها، بین 43 تا 50 روز است. تا آن زمان، در هر یک از گیاهان اسفناج، باید حداقل 6 برگ رشد کرده باشند. برگ های کوچک اسفناج را از تمام گیاهان بچینید تا هر گیاه به رشد خود تا زمان بلوغ ادامه دهد.
-
2از ساقه دهی و گلدهی گیاهانتان جلوگیری کنید. زمان گلدهی یا ساقه دهی، اسفناج شروع به تشکیل یک ساقه مرکزی می کنند. اگر این اتفاق افتاد، اسفناج ها سفت و تلخ خواهند شد. برگهای بزرگ اسفناج ها را حذف کنید و برگهای قهوه ای، پژمرده یا آسیب دیده را از بین ببرید تا از به ساقه رفتن بسیار زود اسفناج جلوگیری شود. می توانید برگ های اسفناج که به اندازه کافی برای خوردن بزرگ شده اند، را جمع آوری کنید.
-
3بمنظور تقویت رشد جدید گیاهان اسفناج کود اضافه کنید. هنگامی که گیاهان اسفناج دارای حداقل 4 برگ حقیقی شدند، مقداری کود آلی به خاک اضافه کنید. با این کار نه تنها اسفناج ها سریعتر رشد می کنند، بلکه شیرین تر می شوند.
- نوشته شده توسط مهندس ناهید فروشانی
- بازدید: 5559